Produse si servicii
Snururi de etansare non-azbest
Garnituri, placi si suluri de materiale non-azbest pentru etansari statice
Etansari mecanice frontale
Reconditionari etansari mecanice
Articole de etansare din cauciuc
SNURURI DE ETANSARE NON-AZBEST
Snururile de etansare sunt utilizate pe scara larga în procesele industriale pentru etansarea arborilor/axelor utilajelor cu miscari de rotatie sau translatie.
Principalele aplicatii pentru snururile de etansare o reprezinta ventilele, pompele cu piston si pompele centrifuge.
În prezent, descoperirea unor materiale noi cu proprietati excelente a condus la înlocuirea treptata a snururilor de etansare realizate având la baza materiale cu calitati slabe de etansare si mai ales a snururilor ce aveau în componenta materiale nocive d.p.d.v al sanatatii utilizatorilor directi. Un astfel de material extrem de nociv datorita faptului ca este cancerigen este azbestul. În tarile dezvoltate, inclusiv toate tarile UE, azbestul si produsele pe baza de azbest sunt interzise de mult timp. Urmând tendintele europene, tara noastra a facut primi pasi în reducerea utilizarii produselor pe baza de azbest iar legislatia noastra, printr-o hotarâre de guvern la începutul anului 2003, a impus ca data limita de utilizare a azbestului, 31 decembrie 2006.
Astfel, toti utilizatorii de snururi de azbest vor trebui sa se supuna noilor reglementari si sa îsi programeze ca la data limita mentionata sa utilizeze numai snururi si produse fara azbest.
Gama noastra tipo-dimensionala de snururi de etansare este complexa si ofera solutii pentru înlocuirea totala a vechilor snururi din azbest.
Este important de retinut ca pentru fiecare aplicatie este recomandat ca utilizatorul sa ne informeze cât mai exact asupra parametrilor de functionare-operare extremi pentru a putea oferi solutia optima de snur de etansare.
Utilizatorul va trebui sa aiba în vedere ca nu exista un snur de etansare universal utilizabil pentru toate aplicatiile numai pe criteriu dimensional; capabilitatea de a etansa pentru fiecare tip de snur de etansare depinde foarte mult de selectia optima, montaj, operare si întretinere periodica.
 

 

Copyright ® 2009 CONTURO

Index     Produse & servicii     Noutati     Certificari     Despre noi      Contact